In het hele land hebben de tweewielers last van het tanken van E10, zo ook de scooters in Zwolle. RTL Nieuws interviewde verschillende scooterrijders in de stad. Velen van hen gaven aan dat hun scooter het begaf na het tanken van het E10. Daar kwam uit voort dat zij niet goed genoeg ingelicht zijn over de vernieuwde brandstof.

Nieuwe brandstof

Er is een terugkerende klacht: zodra je je scooter een tijdje niet meer hebt gestart maar vlak daarvoor er E10 in hebt gedaan, start de motor niet meer en kun je het vervoermiddel langsbrengen bij een scooterwinkel in Zwolle. Dit komt doordat deze brandstof een hogere concentratie bio-ethanol heeft waardoor de temperatuur in de motor rap omhoog gaat. Dit kan het koelingssysteem vervolgens niet aan waardoor onderdelen binnenin de scooter kunnen gaan smelten, wat resulteert in een scooter die niet meer wilt starten. Achteraf zijn er vele geluiden dat dit beter voorbereid had moeten worden toen bekend werd dat de brandstof vernieuwd ging worden naar E10. En niet alleen de naam, maar klaarblijkelijk ook de benzine zelf. Monteurs in Zwolle en omgeving hebben hun handen er vol aan om de scooters weer aan de praat te krijgen. Een reactie van relevante verenigingen en stichtingen bleef lang uit, tot aan nu: er is aangegeven dat scooterrijders beter geïnformeerd hadden moeten worden. Bijvoorbeeld door middel van stickers te plakken op de plekken waar deze benzine getankt kon worden.

Polderscooter Zwolle

Een van de plekken waar je met je scooter in Zwolle langs kunt gaan als deze gerepareerd moet worden is Polderscooter. Hier lopen ervaren monteurs rond die precies weten wat ze met jouw – van de binnenkant – beschadigde scooter aan moeten. Dus heb jij een kapotte scooter of ben je op zoek naar een nieuwe scooter bij een scooterwinkel in Zwolle: kom dan langs bij Polderscooter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *